Forum

Klopt het dat elk i...
 
Meldingen
Alles wissen

Klopt het dat elk individu een Ism-e-Azam heeft die berekend kan worden adhv je naam? Zo ja, hoe vaak moet je het dan lezen?

1 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
78 Bekeken
0
Topic starter

Ism e Azam van een persoon + het aantal dat gelezen moet worden.

1 antwoord
0

Allāh Ta’ālā verborg het Ism-e-Azam in Zijn Namen (Attributen). De reden waarom het verborgen is, is om Zijn slaven geïnteresseerd te maken in al-Asmā al-Husna en om hen in staat te stellen Hem te aanbidden met vermelding van al Zijn Namen. Als Ism-e-Azam bekend was, zouden mensen bidden door alleen die naam te noemen en andere namen te verlaten. Daarom lezen wij bijvoorbeeld Yā Allāhu Yā Azīzu.

De duá (smeekbeden) die worden gezegd waarin die Attribuut wordt genoemd, zal worden geaccepteerd. Abu Dawud, Tirmidhī, Nasā’ī, Ibn Majāh

Al de Attributen hebben conform Alahazrat in de numerologie een waarde uitgedrukt in een getal. Als een moslim de waarde van zijn voornamen in de numerologie omzet kan dat getal worden opgezocht in de Attributen van Allāh Ta’ālā, en dit is geen makkelijke opgave. Die Attribuut is dan de Ism-e-Azam voor hem/haar. Om de spirituele kracht van te krijgen die de moslim zijn Ism-e-Azam voor een bepaald aantal dagen aaneengesloten met meer voorwaarden te repeteren.

Deel:
error: Content is protected !!